Jag vill
inkludera
flera

The Charbel
Story

När Charbel Gabro var fyra år gammal lämnade hans familj Syrien i hopp om ett bättre liv i Sverige. Men tillvaron i det nya hemlandet blev tuff. Föräldrarna hade svårt att hitta en plats och barnen kände ett starkt utanförskap. Charbels tonår präglades av mycket frustration.

Charbels tonår präglades av mycket frustration. Under en tid i livet levde han destruktivt, med spelmissbruk och självmordstankar. En dag insåg Charbel att den enda som kunde förändra hans situation var han själv. Han tog tag i livet, vågade drömma och började sätta upp mål. Och när drömmarna tog fart kom också viljan att dela med sig.

Med visionen att avdramatisera kulturmöten och skapa förståelse för olikheter började Charbel att föreläsa. I dag är han en av Sveriges mest anlitade föreläsare kring bemötande, mottagande av människor på flykt och integration. Hans integrationsarbete har lyfts många gånger i riksmedia och han har vunnit många utmärkelser.

Charbel har varit programledaare i Sveriges Radios program ”Karlavagnen” vid flertal tillfällen, medverkat i en mängd podcasts och sett till att världen blir lite bättre genom de sociala initivativ som han är upphovsman till. Bland annat Förortsinspiration som uppmärksammats flertal gånger i mediasammanhang.

Charbel Gabro Brobyggaren

Föreläsaren
Charbel

Charbel Gabro, brobyggaren som river murar för att integrera och förena. Med modet att utmana det etablerade leder Charbel vägen mot en mer sammanlänkad och inkluderande framtid.

Föreläsningarna grundar sig i forskning och praktiska värderingsövningar som syftar till att öka förståelsen för avdramatisera kulturkrockar. Under föreläsningen ges även möjlighet till självreflektion, diskussioner och frågeställningar.

Att arbeta med mångfald och inkludering som ledare är inte alltid enkelt då utmaningarna uppstår när missförstånd tar plats. Den växande kompetensbristen kan bero på att vi tenderar att umgås med de som liknar oss själva, vilket såklart skapar en trygghetskänsla men samtidigt så ökar klyftorna. Vi fortsätter att rekrytera på bekant vis, ofta människor som liknar oss själva. Men, om du med en ökad insikt om och förståelse för andras olikheter och deras kulturella bakgrund så skapas en perspektivtäthet som i sin tur leder till att vi vågar förändra våra tanke- och beteendemönster.

Charbel har en unik förmåga att inspirera och beröra sin publik. Du bjuds på en fartfylld show fylld av skratt, tårar och ”hjärtöppnande aha-upplevelser”. 

Charbel har vunnit flera priser för sin talarkonst, inklusive Stora talarpriset – Årets talare 2019.

Upphovsmannen
Charbel

– till flera sociala initiativ

  • Eldsjälsdagarna

    Charbel är Uupphovsman/initiativtagare till Eldsjälsdagarna som syftar till att lyfta de eldsjälar som alltid delar med sig.

  • Samtalsringen

    Syftar till att genom en samtalsmetodik göra unga grabbar sårbara för att bli modiga män.

  • Förortsinspiration

    Ett Eventkoncept som är till för att skapa en tryggare vardag för ungdomar som lever i de mest utsatta områdena i Sverige.

Prenumerera
& ta del av min värld

Fyll i uppgifterna så ses vi i mailboxen <3

Jag godkänner villkoren